شايد انيميشن مرلين را در بسياری از وبلاگها ديده باشيد (پيرمرد جادوگری كه در محيط وبلاگها ظاهر می شود و يكسری اعمال و حرفها را می زند و می رود)
مرلين در واقع يكی از امكانات خود ويندوز است كه معمولا فقط اينترنت اكسپلور قادر به نمايش آن است زيرا ويندوز و اينترنت اكسپلور هر دو محصول شركت مايكروسافت هستند و از آنجا كه عناصر گرافيكی اين امكان در خود ويندوز شما وجود دارد حجم زيادی به وبلاگ شما نمی افزايد بلكه شما با كدی كه در وبلاگ خود وارد می كنيد به مرلين در ويندوز شما دستور می دهيد يک سری اعمال و حرفها را به ترتيب انجام دهد يا بزند.
من در اينجا متداول ترين اعمالی كه اين پيرمرد جادوگر می تواند انجام دهد را برايتان شرح می دهم تا خودتان با ويرايش كد هر جور كه دلتان خواست اين امكان را به وبلاگ خود اضافه كنيد.
کد پايه به شرح زير است و همانطور كه می بينيد من از خط نه به بعد برای شما يک فضای خالی قرار داده ام تا شما بتوانيد دستورات اعمال مختلف مرلين را بترتيب در اين فضای خالی كپی كنيد.
و حالا دستوراتی كه شما بترتيب می توانيد به مرلين بدهيد البته شما لازم نيست كه بترتيبی كه من كدها را می آورم كدها در محل مورد نظر وارد كنيد بلكه من به اين خاطر كدها را تک تک به شما آموزش می دهم كه شما بتوانيد به سليقه خود دستورات را وارد كنيد من در خط نهم كد بالا به مرلين دستور داده ام كه خود را نشان دهد و در يک خط مانده به آخر دستور داده ام كه خود را مخفی كند و از پيش ما برود پس شما با كمی دقت به معنی كلمه ها به نكات جالبی در مورد كدهای جاوا اسكريپت پی ببريد و برای درک بهتر همه چيز می توانيد به كد پايانی اين آموزش كه يک مثال تكميل شده از اين كد است مراجعه كنيد.
با كد زير مرلين برای اعلام خبر يا گفتن مطلبی شيپور می زند
مرلين عبارت www.blogers.ir را تلفظ می كند و شما می توانيد به جاي اين عبارت جمله دلخواه خود را وارد كنيد (مرلين قادر به تلفظ متون فارسی نيست"فقط انگليسی يا فينگليش")
مرلين به مكان جديد بر اساس محور مختصات تغيير مكان می دهد و نقطه 0 و 0 نماينده گوشه سمت چپ بالای مانيتور ( نه پنجره اينترنت اكسپلور) است در ضمن عدد شما می بايست مثبت باشد و با تلفيق اين دستور با دستورات ديگر شايد بتوانيد قسمتهای مختلف وبلاگ را به كاربر معرفی كنيد من در كد زير مختصات 250 ,250 را درنظر گرفته ام شما می توانيد هر چند بار كه بخواهيد با كد زير مرلين را در وبلاگتان جابه جا كنيد
مرلين يک لحظه سورپرايز می شود
مرلين با زدن انگشت به شيشه مانيتور توجه شما را جلب می كند
مرلين يک بار پلک می زند برای بيش از يک پلک بايد كد زير را به تعداد پلكهای مورد نظرتان تكرار كنيد
يكبار دستهايش را بهم می زند
با خارندن سرش انگار كمی گيج شده است
اشاره به سمت چپ
اشاره به سمت راست
حركت جادويی (چرخاندن عصای جادويی)
حركت جادويی (ظاهر كردن يک ابر كوچک)
ظاهر كردن كتاب و نوشتن چيزی در آن
ظاهر كردن كتاب و خواندن از آن
مرلين بيكار است ( بروبر شما را نگاه می كند)
مرلين بيكار است (نگاهی به سمت چپ می اندازد)
مرلين بيكار است (نگاهی به سمت راست می اندازد)
مرلين بيكار است (نگاهی به بالا می اندازد)
مرلين بيكار است (به عصای جادويی خود نگاهی می اندازد)
مرلين بيكار است (نگاهی به عصای جادويی خود می اندازد "حالت دوم")
خميازه می كشد
برای مدت نسبتا طولانی چرت می زند
بای بای می كند (بمنظور خداحاظی دست تكان می دهد)
بمنظور تفكر كردن دستش را بطرف چانه اش می برد
بسيار خوب! من تا اينجا تمام دستوراتی كه شخصا از مرلين بلد بودم را برايتان آوردم نمی دانم دستورات ديگری وجود دارد يا نه ولی من فكر می كنم اينها پر كاربردترينها باشد فقط باز هم تاكيد می كنم كه اين دستورات را بايد به ذوق خود به ترتيبی كه مورد نظر خودتان است در فضای خالی كد پايه وارد كنيد و سپس تمام كد را در هر جای از وبلاگ خود (مثلا در قسمت كدهای اختصاصی كاربر در بخش تنظيمات وبلاگ يا در بين تگ بادی و يا تگ هد از بخش ويرايش قالب وبلاگ) وارد كنيد البته هميشه و در هنگام وارد كردن هر كدی بايد مواظب باشيد در كار ساير كدها اختلال ايجاد نكنيد.
من در پايان نمونه ای از اين كد را برای مثال تكميل نموده ام كه از كدهای بالا به ترتيبی كه آموزش داده ام استفاده كرده ام شما می توانيد با دقت در اين كد و مشاهده عملی كد با كليک بر روی عبارت نمونه شاهد عملكرد كد باشيد.